Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 21 oz carrots, whole, peeled (1-3 depending on size)
- ½ - 1 oz shallot, halved, to taste
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
-
1 ½
oz sunflower oil
lub 1 ½ oz vegetable oil - ½ - 1 oz apple cider vinegar, to taste
- ½ oz lemon juice
- 2 tsp Dijon mustard
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 689 kJ / 164.7 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 350.2 mg
Alternatywne przepisy
Herb Roasted Potatoes and Vegetables
1h
Whole Wheat Bread, Spread and Chicken Meatballs
1h 45min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 min
Zoodles with Broccoli Pesto
30min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing
10 min
Peeler Roasted Carrots with Mint and Thyme (TM5)
30min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45min
Broccoli Sauté
20 min
Jersey Beef
30min
Grated Carrot Salad
10 min
Sautéing 7 oz Zucchini
20 min