Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 21 oz carrots, whole, peeled (1-3 depending on size)
- ½ - 1 oz shallot, halved, to taste
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
-
1 ½
oz sunflower oil
lub 1 ½ oz vegetable oil - ½ - 1 oz apple cider vinegar, to taste
- ½ oz lemon juice
- 2 tsp Dijon mustard
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 689 kJ / 164.7 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 350.2 mg
Alternatywne przepisy
Turmeric Basmati Rice with Currants
35 Min
Thick and Creamy Custard
15min
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Vegetarian Pizza (TM6)
1 Std. 40 Min
Potato Gratin (TM6)
1 Std. 10 Min
Sweet Cucumber Pickles (TM6)
48h 20min
Maple Cream Custard
20 Min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1 Std.
Sautéing 14 oz Julienned Carrots
20 Min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts (TM5/6 Metric)
10 Min
Quick Rise Basic Bread
45 Min
Parmesan Risotto (TM6)
30 Min