Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 20 g Schalotten
- 65 g Butter, in Stücken
- 1 Zitrone, unbehandelt
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - 180 g Wasser und mehr zum Kochen der Nudeln
- Salz zum Kochen der Nudeln
- 500 g Linguine
- 100 g Sahne
- 200 g Schmand
- 2 Prisen Pfeffer
- 3 EL Kapern, eingelegt (Non-Pareilles)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3339 kJ / 798 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 158 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta Verde - Orecchiette mit cremiger Erbsen-Sauce
30 Min
Ziegenkäse-Pasta mit Avocado
25 Min
Spargel-Tomaten-Ragout mit Burrata und Kräutergremolata
30 Min
Safran-Tagliatelle in Butter-Weißwein-Sauce
35 Min
Caesar-Nudelsalat
35 Min
Tagliatelle mit Erbsenpesto und Ei
30 Min
Burrata mit marinierten Cherry-Tomaten und Pesto-Risotto
45 Min
Pappardelle in Pfefferbutter
20 min
Pasta mit Salbei-Butter
40 Min
Salbei-Knoblauch-Pasta
20 min
Schwarzwurzel-Haselnuss-Risotto
30 Min
Linguine mit Pesto Primavera
20 min