![Marzipan-Mohn-Torte Marzipan-Mohn-Torte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2e47f6e90cf04c914692c5551b48e278/Derivates/631d1ec211960ebd1fe7c180b5f66136f5fea855.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohn-Biskuit
- 4 Eier
- 240 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 170 g Mohn
- 135 g Mehl
- 1 ½ TL Backpulver
Fertigstellung
- 750 g Sahne
- 25 g Sahnesteif (ca. 3 Pck.)
- 300 g Marzipandecke
- 2 EL Kakao zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 83 mg
Alternatywne przepisy
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 Std.
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12sa
Schoko-Erdnuss-Cheesecakes
5 godz. 30 min
Schoko-Waldmeister-Himbeer-Torte
6 Std. 30 Min
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2 Std.
Zitronen-Sahne-Rolle
2h 30min
Waldmeister-Erdbeer-Torte
6 Std. 30 Min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Erdbeer-Poke-Cake
13 Std.
Erdbeer-Himmelstorte
5 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9j