Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohn-Biskuit
- 4 Eier
- 240 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 170 g Mohn
- 135 g Mehl
- 1 ½ TL Backpulver
Fertigstellung
- 750 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 25 g Sahnesteif (ca. 3 Pck.)
- 300 g Marzipandecke
- 2 EL Kakao zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 83 mg
Alternatywne przepisy
Gebranntes Mandelspritzgebäck
1h
Aprikosen-Cheesecake
7h
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Dominostein-Torte
5h 30min
Holländische Kirschtorte
2h 30min
Waldmeister-Erdbeer-Torte
6h 30min
Kalter Hund
7h
Einfache Herrentorte
5 Std. 45 Min
Marzipan-Torte
5h
Sägespänekuchen
2h
Omas bester Mohnkuchen
1h
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.