Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 390 g Mehl
- 160 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 220 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- 250 g Pflaumenmus
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 344 kJ / 82 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stollenkonfekt
2 godz. 30 min
Sizilianisches Mandelgebäck
30 Min
Kirsch-Schnittchen
3h
Preiselbeertorte
2 godz. 30 min
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12h
Marzipan-Zimt-Striezel
2h
Apfel-Zimt-Ballen
1 Std.
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.
Kirsch-Marzipan-Muffins
45 Min
Apfelschnitten
2h
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 Min
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.