Urządzenia i Akcesoria
Baumkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Scheiben
Składniki
-
Zucker180 g
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken (1 cm)100 g
-
Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten170 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Kardamom2 Prisen
-
Eier8
-
Mehl90 g
-
Speisestärke90 g
-
Orangensaft (opcjonalnie) zum Beträufeln
-
Kuvertüre (opcjonalnie) zum Überziehen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
59 mg
Białko
7 g
Kalorie
1318 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2025
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spekulatius-Kirsch-Torte
4 godz.
Vanillekipferltorte mit Mandarinen
2 godz. 55 min
Süßkartoffel-Mandel-Kuchen mit Guss
2 godz. 30 min
Blaubeer-Scones mit Honig-Walnuss-Butter
50 min
Bacon Bomb
24 godz.
Marzipan-Pistazien-Plätzchen
3 godz.
Mascarponecreme mit Butter-Karamell-Birnen und Cookie-Crunch
25 min
Zebra-Käsekuchen
3 godz.
Kalter-Hund-Happen
50 min
Omas Zitronenkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Marmor-Heidesand
1 godz. 40 min
Kokos-Engelsaugen
2 godz.