Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- 2 Msp. Safran
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g brauner Zucker
- 4 Eier, getrennt
- 150 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 170 g Zucker
- 80 g gehobelte Mandeln
-
250
g Crème double (ca. 48 % Fett)
lub 250 g Mascarpone - 1 - 2 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1574 kJ / 376 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 101 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2h
Gougère mit Zwiebeln, Käse und Speck
1h
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30 min
Soffioni Abruzzesi (Ricotta-Törtchen)
1h 45min
Rhabarber-Käsekuchen
6h
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 Std.
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5h
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 Std.
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30 min
Omas Streuselkuchen vom Blech
3h