Safran-Baiser-Kuchen
TM6 TM5

Safran-Baiser-Kuchen

3.0 (2 oceny)

Składniki

  • 100 g Milch
  • 2 Msp. Safran
  • 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 100 g brauner Zucker
  • 4 Eier, getrennt
  • 150 g Mehl
  • 2 TL Backpulver
  • 170 g Zucker
  • 80 g gehobelte Mandeln
  • 250 g Crème double (ca. 48 % Fett)
    lub 250 g Mascarpone
  • 1 - 2 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1574 kJ / 376 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
1.4 g
Sód
101 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy