Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 20 g manteiga cortada em pedaços
- 40 g bolachas de chocolate partidas em pedaços
-
20
g açúcar (opcjonalnie)
lub 20 g mel (opcjonalnie)
Creme
- 300 g queijo-creme
- 50 g natas c/ 35% de gordura
- 60 g açúcar
- 10 g cacau em pó, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 ovos
- 1 pitada de sal
- 500 g água
- Mistura de frutos secos picados q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1385.6 kJ / 331.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 252.6 mg
Alternatywne przepisy
Petits gâteaux de chocolate e amêndoa
45min
Bola de bacon e tomate seco
50min
Bolo com recheio de champanhe
55min
Frango à Jamaicana com puré de batata e legumes
3 godz. 5 min
Pernil de porco com cebola em molho de Vinho do Porto
1h
Croquetes surpresa
40min
Carne de porco assada com legumes e Minestrone
1h
Caçarola de batata-doce e marshmallow
1h
Perna de borrego assada com batatas e molho de hortelã
3 Std.
Tarte de framboesa
1h 10min
Dourada com amêijoas e camarão
45min
Risoto de limão com peito de frango picante
1h 25min