Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g água
- 50 g azeite
- 50 g vinho branco
- 90 g banha
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 5 g fermento de padeiro seco - 450 g farinha tipo 65
- 1 ovo médio
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 100 g cebola cortada às rodelas
- 80 g pimento vermelho cortado em tiras
- 80 g pimento amarelo cortado em tiras
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 3 latas de sardinhas em molho de tomate, escorridas e s/ espinhas
- Orégãos q.b.
- 1 ovo batido p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2902.8 kJ / 693.8 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 38.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 906.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta de atum e cogumelos com molho de tomate
1h
Focaccia recheada
3h
Carne em massa folhada
40min
Piza com rebordo recheado
2j 30 menit
Poke proteico
1h
Menu: Salada de fajitas de frango e arroz doce com pera caramelizada
Brak ocen
Panquecas de batata ralada - TM6
Brak ocen
Gnocchi com curgete - TM6
45min
Curgete à Parmegiana
45min
Pães de leite
1h 35 min
Bolo salgado de bacon e tâmaras
1h
Empadas de frango
2h