Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1450 g di acqua
-
750
g di patate a pasta farinosa pelate, a pezzi
(3 cm) - 3 cucchiaini di sale
- 200 g di latte
- 30 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
- ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 971 kJ / 232 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1h
Pesto di basilico
10 min
Besciamella
15min
Torta di mele
1h
Gnocchi di patate
1h 15 min
Polpettine al sugo con purea di patate (8 porzioni)
1h 30min
Risotto alla milanese
30min
Impasto per pizza
1h
Besciamella
15min
Pentolata di riso e zucca (2 porzioni)
50min
Purea di patate
45min
Crostata di marmellata
1h 10min