Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di latte intero
- 8 g di lievito di birra fresco
- 30 g di burro
- 2 tuorli
- 30 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 220 g di farina manitoba
- 4 g di sale
- 250 g di acqua
Ripieno
- 25 g di burro morbido + q.b.
- 30 g di zucchero + q.b.
- 1 - 2 cucchiai di cannella in polvere
Glassa
- 140 g di zucchero
- 110 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 - 2 pizzichi di cannella in polvere
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1404.9 kJ / 335.8 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 208.2 mg
Alternatywne przepisy
Japanese pancake
30 min
Cheesecake basca
4 godz.
Spanakopita
1 godz.
Hummus
10min
Brownies cioccolato e banane
40min
Pane naan
3h 10min
Panini al vapore con pancia di maiale e cavolo rosso (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Girelle alla cannella
4 Std. 10 Min
Pane Naan con cavolfiore speziato, salsa Feta e tahini al matcha
1 godz. 20 min
Banana bread (TM6)
1h 50min
Cotton Japanese cheesecake
2 godz.
Gyoza
1 godz.