Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Himbeer-Fruchteinlage (am Vortag zubereiten)
-
1
Päckchen Gelatine, gemahlen (9 g)
lub 6 Gelatineblätter - 6 EL Wasser, kalt
- 400 g Himbeeren
- 50 g Zucker
Biskuitböden (am Vortag zubereiten)
- 80 g Weizenmehl, glatt
- 15 g Speisestärke
- ½ TL Backpulver
- 4 Eier (Größe M)
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
Topfencreme und Fertigstellung
- 3 Gelatineblätter
- 580 g Schlagobers, gekühlt
- 60 - 80 g Feinkristallzucker
- 250 g Magertopfen
- 1 Päckchen Sahnesteif
- 2 EL Staubzucker, gesiebt
- 60 - 80 g Himbeeren, für die Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1336 kJ / 319 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 102 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Osternest aus Germteig
2h
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Herzkuchen mit Schokomousse
5h
Nusstorte mit Buttercreme
17 godz.
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5h
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Kardinalschnitten
3h
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Mini-Schaumrollen
1 Std. 40 Min
Schnelle Biskuitroulade
30 Min
Nutella-Schnitte
2h