Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitböden
- 220 g Weizenmehl, glatt
- 20 g Maisstärke
- 1 TL Backpulver von Dr. Oetker
- 6 Eier (Größe M)
- 240 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
Frischkäse-Creme
- 350 g Frischkäse (Doppelrahm-Fettstufe), z. B. Philadelphia, natur
- 250 g Magertopfen
- 250 g Schlagobers, kalt
- 100 g Staubzucker
- 1 TL Vanillepaste von Dr. Oetker
- 2 Päckchen Sahnesteif (à 8 g) von Dr. Oetker
- 1 Msp. Lebensmittelfarbe, rot oder pink (z. B. Dr. Oetker Back- & Speisefarben)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 213 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glücksfisch-Biskotten
2h 30min
Osternest aus Germteig
2h
Blüten-Beeren-Torte
1h 30min
Schwarzwälder Kirschdessert
1h 40min
Kinderleichter Mini-Herzkuchen
45 min
Bienenkuchen mit Topping
1h 25min
Apfel-Mango-Ananas-Fruchtriegel
1 Std. 15 Min
Baby-Cake pops
3h 30min
Bären-Muffins
1h 5min
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13h
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5h
Schoko-Vanille-Schnitte
4 Std.