Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lebkuchen
- 4 Eier (Größe M)
- 400 g Rohrohrzucker
- 125 g Honig
- 2 TL Lebkuchengewürz
- 1 TL Natron
- 1 Bio-Zitrone, nur Schale abgerieben
- 560 g Roggenmehl Type 960, etwas mehr zum Bemehlen
- ⅛ l Wasser
Zuckerglasur
- 250 g Zucker
- 1 Eiklar
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 485 kJ / 116 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 14 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Husarenkrapferl
1h
Linzerkipferl
1h 10min
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1h 30min
Brabanter Knöpfe
1h 30min
Staubzucker
5min
Kokosbusserl
25 Std.
Butterkekse
1 Std. 15 Min
Erdbeereis
5min
Schoko Drip Cake mit Ganache und Amarenakirschen
3 Std. 40 Min
Ruckzuck-Muffins
30 min
Baby's Kekse
2h
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min