Cúpula crujiente de chocolate blanco con mousse de frutos rojos y corazón de fresa

Cúpula crujiente de chocolate blanco con mousse de frutos rojos y corazón de fresa

4.4 35 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz. 25 min
6 raciones

Składniki

  • 100 g de chocolate blanco en trozos
  • 5 g de mantequilla
  • 150 g de frutos rojos frescos variados (arándano, frambuesa, grosella, etc.)
  • 40 g de azúcar
  • 2 hojas de gelatina
  • agua fría para hidratar
  • 1 clara de huevo
  • 100 g de nata (35% de grasa)
  • 6 fresas
    6 frambuesas
  • grosellas rojas (para decorar)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 30.5 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 845 kJ / 202 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 21.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...