Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Rosenkohl
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Olivenöl
- 250 g Kartoffeln, in Stücken
- 700 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht, glutenfrei
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l), glutenfrei - 50 g Speckwürfel
- 150 g Sahne
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 487 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotkohlcremesuppe
40 Min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Croûtons
1 Std.
Kartoffelcremesuppe
35 Min
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45 Min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 Min
Cheddar-Brokkoli-Suppe
30 Min
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30 Min
Blumenkohlcremesuppe mit glasierten Blumenkohlröschen
45 Min
Kopfsalat-Suppe
30 Min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 Min
Spargel-Rucola-Suppe
40 Min
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe mit Vollkorncroûtons
40 Min