![Rosenkohlcremesuppe Rosenkohlcremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2b0e64d9e2ce6ba9a4fb0810317929de/Derivates/4945fb6c0fa6c4ed424d3a27c200cfb0a851f4ae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Rosenkohl
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Olivenöl
- 250 g Kartoffeln, in Stücken
- 700 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht, glutenfrei
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l), glutenfrei - 50 g Speckwürfel
- 150 g Sahne
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 487 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45min
Brokkolicremesuppe
35 min
Rucola-Feta-Suppe
35 min
Spargel-Rucola-Suppe
40 Min
Porree-Hackfleisch-Suppe
30 min.
Hähnchenschenkel-Erbsen-Eintopf
1h 20 min.
Kopfsalat-Suppe
30 min.
Rotkohlcremesuppe
40 Min
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1 godz.
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30 min.
Sellerie-Kräuter-Puffer mit Avocadoquark
1 godz.
Gelbe Paprikacremesuppe
25min