Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Eier
- 500 g Wasser und mehr zum Auffüllen
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Speckwürfel
- 40 g Butter, in Stücken
- 500 g Grünkohl, TK, aufgetaut und ausgedrückt (siehe Tipp)
- 300 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (3 cm)
- 3 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 70 g Senf, mittelscharf
- 1 Lorbeerblatt
- 15 g Mehl
- 300 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 2668 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1j
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35 Min
Kartoffelsalat mit Mayonnaise und Eiern
1j 30 menit
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35 Min
Marinierte Blumenkohlspieße mit Kräuterdip
35 Min
Schmorgurken
30 min
Dijon-Senfsauce
15min
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1j
Königsberger Klopse vom Kalb
1j
Schnelle Sauce Hollandaise
10 min
Stamppot mit Endivien
30 min
Rote Grütze Deluxe
30 min