Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 50 g queijo parmesão
- 5 g tomilho-limão
- 550 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 500 g espargos cortados em pedaços
- 30 g chalota
- 50 g manteiga
- 525 g leite evaporado
- 80 g amido de milho
- ½ limão, só o sumo
Crepes
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 700 g leite
- 250 g farinha
- 4 ovos
- 1 c. chá de sal
- Alho-francês cortado em tiras longitudinais q.b. p/ fechar as trouxas
- Água q.b. p/ escaldar
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Sopa de farrapos à alentejana
45min
Croquetes de bacalhau com azeitonas
1 Std. 40 Min
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Garibaldis
5 godz.
Chamuças
1h 30min
Ravioli fritos
1h
Quente e frio
8 Std.
Argolas de limão
30min
Rocky road
8 Std.
Peras a vapor com massa folhada
1h
Almôndegas de frango asiáticas
40min
Creme de abóbora e camarão
55min