Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preparação das bolachas
- 120 g amêndoa s/ pele
- 250 g farinha tipo 65
- 200 g manteiga à temperatura ambiente
- 120 g açúcar
- 1 clara de ovo
Preparação do recheio
- 420 g morangos
- 150 g açúcar
- 40 g sumo de laranja
- 30 g amido de milho
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- Açúcar em pó p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2987 kJ / 714 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alfajor
1 Std. 20 Min
Macarons com creme de lavanda
5 Std. 20 Min
Sopa dourada
1 Std. 20 Min
Peras em Moscatel com gelado de lima
4h
Toucinho do céu
1 Std. 50 Min
Pasta de açúcar
10 Min
Papos de anjo
50min
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Bolo de chocolate merengado
4h 30min
Bolo de Baptizado
2 Std. 30 Min
Petit gâteau de caramelo
15 Min
Ganache
20 Min