Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1400 g water
- sea salt, to taste
- 80 g olive oil
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 3 garlic cloves
- long red chillies, for garnishing
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- 150 g dry white wine
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2081.7 kJ / 495.5 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 492.5 mg
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Tom Yum Goong
30min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Nasi Lemak
45min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Nasi Lemak
45min
Nasi tomato (tomato rice)
40min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Char Kway Teow
15min