Aglio olio e peperoncino

Aglio olio e peperoncino

4.5 140 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    50 - 100 g
  • water
    1400 g
  • sea salt plus extra to taste
    1 pinch
  • olive oil
    80 g
  • dried spaghetti broken into halves
    500 g
  • garlic cloves
    3
  • long red chillies cut into pieces, plus extra to garnish
    2
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra to garnish
    2 sprigs
  • dry white wine
    150 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • ground black pepper to taste
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 492.5 mg
Białko 16.2 g
Kalorie 2081.7 kJ / 495.5 kcal
Tłuszcz 20.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 60.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...