Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1400 g water
- sea salt, to taste
- 80 g olive oil
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 3 garlic cloves
- long red chillies, for garnishing
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- 150 g dry white wine
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2081.7 kJ / 495.5 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 492.5 mg
Alternatywne przepisy
Nasi tomato (tomato rice)
40 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Char Kway Teow
15 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Nasi Kerabu (Blue Pea Rice)
1 Std. 20 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Nasi Lemak
45min
Chilli Stuffed Fish
1 Std.
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Tom Yum Goong
30 min