Aglio olio e peperoncino
TM6 TM5 TM31

Aglio olio e peperoncino

4.5 (114 ocen)

Składniki

  • 50 - 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 1400 g water
  • sea salt, to taste
  • 80 g olive oil
  • 500 g dried spaghetti, broken into halves
  • 3 garlic cloves
  • long red chillies, for garnishing
  • fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
  • 150 g dry white wine
  • 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 1 pinch ground black pepper, to taste

Wartości odżywcze
na 1 portions
Kalorie
2081.7 kJ / 495.5 kcal
Białko
16.2 g
Węglowodany
60.6 g
Tłuszcz
20.2 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Błonnik
3.3 g
Sód
492.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy