Butter Cake

4.4 294 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
16 pieces

Składniki

  • caster sugar
    160 g
  • butter softened and cut in cubes, plus extra for greasing (see tips)
    250 g
  • eggs A-sized
    5
  • fresh milk
    50 g
  • natural vanilla extract (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • self-raising flour
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 211 mg
Białko 4 g
Kalorie 958 kJ / 229 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...