![Butter Cake Butter Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0f1491dd-b77a-45ae-bf89-6053d2943c0f/Derivates/fcce5a1c-1c17-4fe6-b214-09fece5717b0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g butter, softened and cut in cubes, plus extra for greasing (see tips)
- 50 g fresh milk
- 5 eggs, A-sized
- ½ tsp natural vanilla extract (opcjonalnie)
- 160 g caster sugar
- 250 g self-raising flour
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 958 kJ / 229 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 211 mg
Alternatywne przepisy
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Char Kway Teow
15min
Cornflake Crunch
15min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Kek Pisang Lembab (Moist Banana Cake)
1 godz.
Crispy Ikan Bilis
40min
Nasi Lemak
45min
Soft Sweet Buns
1 Std. 10 Min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min