Butter Cake
TM6 TM5 TM31

Butter Cake

4.4 (241 ocen)

Składniki

  • 250 g butter, softened and cut in cubes, plus extra for greasing (see tips)
  • 50 g fresh milk
  • 5 eggs, A-sized
  • ½ tsp natural vanilla extract (opcjonalnie)
  • 160 g caster sugar
  • 250 g self-raising flour

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
958 kJ / 229 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
0 g
Sód
211 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy