Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 1 ½ oz sugar
- 1 ½ oz soy sauce
- 1 ½ oz gochujang (Korean chili paste)
- 1 tbsp gochugaru (Korean red chili powder), to taste (see Tip)
- ½ oz kombu seaweed, torn into pieces (approx. 2 in.)
- 6 oz white radish e.g. Korean radish, or Daikon radish, peeled, cut into matchsticks (3 in. x ¼ in.)
- 12 oz water
- 8 oz cabbage, diced (1 in.)
- 16 oz garaetteok (Korean rice cake), small cylindrically shaped rice sticks
- 6 oz fish cakes, cut into planks (4 in. x 2 in.)
- 2 green onions, thinly sliced, plus extra to garnish
- 2 - 3 tsp toasted sesame seeds, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1241.1 kJ / 296.6 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1198.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turmeric Basmati Rice with Currants
35 min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1 Std. 45 Min
Hawaiian Summer Rolls
1 Std.
Braised Rice Wine Fish
20 min
Ground Beef Taco Filling
25 Min
Fish Stock
Brak ocen
Steak au Poivre
20 min
Snowflake Crisp Nougat
20 min
Squid in squid ink sauce (calamares en su tinta)
1h 5min
Bamia (Okra Lamb Stew)
1 Std. 50 Min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
Brak ocen