Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 花胶,干的
- 适量 水 ,浸泡用
- 30 克 干贝
- 300 克 水 ,蒸煮用
- 9 片 姜
- 200 克 南瓜 ,去皮去瓤,切小块
- 500 克 鸡 ,切块
- 600 克 水 ,焯水用
- 10 克 料酒
- 1300 克 水 烹煮用
- 5 克 盐 ,根据个人口味调节
- 6 颗. 红枣
- 5 克 枸杞
- 8 个 小鲍鱼 ,洗净沥干
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 738.5 kJ / 176.7 kcal
- Białko
- 26.9 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 435.9 mg