Penne tészta spenóttal és articsókával

Penne tészta spenóttal és articsókával

5.0 5 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 adag

Składniki

  • vaj, sózott vagy sózatlan (tehéntejből) plusz vajazáshoz
    80 g
  • parmezán darabolva (2-3 cm)
    100 g
  • mozzarella darabolva (2-3 cm)
    100 g
  • víz
    1450 g
  • tészta, száraz, penne
    320 g
  • fokhagyma gerezd
    3
  • vöröshagyma (kb. 150 g), nyolcadokra vágva és rétegek szétválasztva
    1
  • articsóka szív, marinált lecsepegtetve és negyedekre vágva
    340 g
  • bébispenót, friss
    120 g
  • menta, friss csak levelek, darabolva
    2 ág
  • búzaliszt
    40 g
  • zöldségleves alap (lásd javaslatok)
    2 tk
  • hagymasó
    1 tk
  • feketebors, őrölt
    ½ tk
  • cayenne bors, őrölt (opcionális)
    ¼ tk
  • tejföl
    200 g
  • fagyasztott zöldborsó kiolvasztva
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 adag

Sód 860.5 mg
Białko 21.8 g
Kalorie 2571.3 kJ / 612.2 kcal
Tłuszcz 35.6 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 22.1 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie