Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 2 pizzichi di sale
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Mele
- 1000 g di mele sbucciate, senza semi, a metà
- 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di zucchero
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 2 pizzichi di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 100 g di uvetta ammollata nel tè Earl grey o nel succo di mela e poi scolata
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 tuorlo d'uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2279.7 kJ / 544.9 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 82.6 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 88.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane alle noci al Varoma
3h 30min
Torta soffice all'arancia
1h 30min
Crostata alle albicocche
2h
Torta di pere e limoni canditi (TM6)
3h
Sacher Torte (senza glutine)
3h
Pie di pesce con besciamella verde e patate
1h 30min
Crostata con rose di mele
2h
Crostata di mele con Affettatutto Bimby®
1h
Torta salata con ragù
1h 30min
Crostata di pere e noci
1h 30min
Crostata ripiena alle mele
2h
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby® (TM6)
2h