Gombás bolognaise

Gombás bolognaise

5.0 5 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 adag

Składniki

  • vargánya gomba, szárított
    20 g
  • parmezán darabokra vágva (3 cm)
    40 g
  • extra szűz olívaolaj
    40 g
  • vegyes zöldség (pl. zeller, sárgarépa és hagyma), darabokra vágva
    200 g
  • fokhagyma gerezd
    1
  • gomba, friss negyedekre vágva
    400 g
  • paradicsom püré
    1 ek
  • fehér bor, száraz
    50 g
  • paradicsom negyedekre vágva
    400 g
  • ízlés szerint
    1 - 1 ½ tk
  • feketebors, őrölt ízlés szerint
    ½ - 1 tk
  • kristálycukor
    1 tk
  • zöldségleves alap (lásd javaslatok)
    ½ tk
  • víz
    100 g
  • babérlevél, szárított
    1
  • rozmaring, friss csak levelek
    1 ág
  • oregánó, szárított
    1 - 1 ½ tk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 adag

Sód 1128.5 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 921.7 kJ / 219.5 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 9.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie