Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème, min. 30% M.G. réfrigérée
- 150 g de chair de potiron pelé et coupé en morceaux (2 cm)
- 650 g de lait
- 60 g de sucre
- ½ c. à café de cannelle, moulue plus un supplément pour saupoudrer
- 4 c. à café de café instantané
- 1 pincée de gingembre moulu
- 1 pincée de clou de girofle, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 verres
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 94 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz aux crevettes à la cantonaise
50min
Menu avec velouté de légumes, poulet à la sauce moutarde et légumes vapeur
45min
Bâtonnets de banane enrobés de chocolat
1h
Pizza fantôme
1h 45min
Curd aux baies
20 min
Smoothie bowl aux cerises et grué de cacao
Brak ocen
Petits pain coeurs
1h
Margarita
10 min
Beignets de crevettes et patates douces
55min
Limonade d'automne/Sangria vierge
35 Min
Cake framboise-pistache
4 Std. 35 Min
Poitrine de porc, nouilles ramen et sauce barbecue
4h 25min