Arepas de carne mechada (arepa pelúa)

Arepas de carne mechada (arepa pelúa)

5.0 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
2 raciones

Składniki

Relleno
  • 130 g de cebolla
  • 20 g de puerro
  • 2 dientes de ajo
  • 250 g de aguja de ternera (en 1 trozo)
  • 500 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 50 g de pimiento rojo en trozos
    50 g de pimiento amarillo, en trozos
  • 25 g de aceite de oliva
  • 100 g de tomate Mediterráneo Helios®
  • ¼ de cucharadita de comino molido
  • ½ cucharadita de orégano seco
Arepas
  • 160 g de harina de maíz blanco precocida
    160 g de harina de maíz amarillo precocida
  • 250 g de agua
  • ½ cucharadita de sal
Montaje
  • 50 g de queso cheddar rallado

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 2273.5 mg
Białko 42.3 g
Kalorie 2879 kJ / 688 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 73.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...