Bruschette all'aglio e formaggio vegano

Bruschette all'aglio e formaggio vegano

5.0 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
20 fette

Składniki

  • 130 g di anacardi
  • 4 spicchi di aglio
  • 15 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 70 g di margarina (vegan)
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 260 g di acqua + q.b. calda per ammollo
  • 100 g di amido di tapioca
  • 20 g di lievito alimentare
  • 10 g di aceto di mele
  • ¼ cucchiaino di aglio in polvere
  • ½ cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
  • 1 pezzo di pane pagnotta (circa 700 g), ad esempio ciabatta o pane a lievitazione naturale o pane artigianale, tagliata a fette di 1 cm (circa 20 fette)
  • 50 g di olive denocciolate (opcjonalnie) sgocciolate, a metà o a rondelle
  • 50 g di peperoni rossi arrostiti in scatola (opcjonalnie) sgocciolati, a pezzi
  • 50 g di pomodori secchi (opcjonalnie) sgocciolati, a pezzi
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 297.1 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 648.3 kJ / 155 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 16.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...