Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cauliflower Mash
- 800 g cauliflower, cut in florets (2-3 cm)
- 2 garlic cloves
- 50 g milk
- ½ tsp rock salt, adjust to taste
- 1 tsp ground black pepper, adjust to taste
- 25 g butter
- 25 g Parmesan cheese, grated
Beef Stew
- 200 g yellow onions, cut in quarters
- 10 g garlic cloves
- 30 g olive oil
- 700 g beef chuck, cut in pieces (3 cm x 3 cm)
-
200
g beef stock
lub vegetable stock -
200
g red wine
lub cranberry juice, no sugar - 250 g carrots, cut in slices (1 cm)
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 80 g tomato paste
- 3 dried bay leaves
- 1 - 2 tsp rock salt, adjust to taste
- 2 tsp ground black pepper, adjust to taste
- 1 tbsp all purpose flour
- 150 g button mushrooms, cut in quarters
- 200 g potatoes, cut in cubes (3 cm x 3 cm)
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, chopped (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1932 kJ / 462 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 1949 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger Sesame Oil Chicken Cubes
15 Min
Cooking White Rice
25min
Stir Fried French Beans
15 Min
Fish and Potatoes with Tomato Sauce
50 min
Flower Pot Egg Pudding
3h 15min
Sichuan spaghetti
50 min
Tomato and bacon spaghetti
35 Min
Chicken Thighs Pizzaiola Style
50 min
Meaballs with Tomato Sauce
55 Min
Braised Pork and Eggs with Rice
40 Min
Ginger Fried Rice
15 Min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35 Min