
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cauliflower Mash
- 800 g cauliflower cut in florets (2-3 cm)
- 2 garlic cloves
- 50 g milk
- ½ tsp rock salt adjust to taste
- 1 tsp ground black pepper adjust to taste
- 25 g butter
- 25 g Parmesan cheese grated
Beef Stew
- 200 g yellow onions cut in quarters
- 10 g garlic cloves
- 30 g olive oil
- 700 g beef chuck cut in pieces (3 cm x 3 cm)
-
200
g beef stock
lub vegetable stock -
200
g red wine
lub cranberry juice no sugar - 250 g carrots cut in slices (1 cm)
- 4 sprigs fresh thyme leaves only
- 80 g tomato paste
- 3 dried bay leaves
- 1 - 2 tsp rock salt adjust to taste
- 2 tsp ground black pepper adjust to taste
- 1 tbsp all purpose flour
- 150 g button mushrooms cut in quarters
- 200 g potatoes cut in cubes (3 cm x 3 cm)
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, chopped (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 462 kcal / 1932 kJ
- Białko
- 40 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 49 g
- Błonnik
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 1949 mg