Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 30 g garlic cloves
- 2 tbsp dried oregano
- 15 g achiote paste
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp ground cumin
- 100 g white vinegar
- 285 g orange juice, sour
- 100 g onions, in pieces
- 2 tsp salt
- 995 g pork shoulder, boneless or Boston butt, boneless, cut into cubes (5 cm/2 in.)
Pickled Onions
- 140 g red onions, quartered
- 30 g orange juice
- 15 g white vinegar
- 2 pinches dried oregano
- ½ tsp salt
Habanero Sauce
- 5 habanero chillies
- 15 g lemon juice
- ¼ tsp salt
- 30 g water
Cochinita Pibil
-
30
g vegetable oil
lub 30 g lard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1771.8 kJ / 423.5 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1227.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de Pollo (TM6)
40min
Cochinita Pibil
4sa
Sangria
10min
Almond Pulp Galette with Tomatoes
1h 50min
Focaccia with Caramelized Carrots
1h 50min
Onion Tarte Flambée (TM6)
1h
Mushroom Carpaccio (TM5)
25min
Pinsa
29h
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40min
Fennel, Celery and Green Apple Salad
15min
Gorditas de Chicharrón
1 Std. 40 Min
Pork Tortas
2 Std. 20 Min