
Urządzenia i Akcesoria
Gorditas de Chicharrón
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 pieces
Składniki
Salsa
-
green tomatillos halved12 oz
-
white onions cut into pieces4 oz
-
garlic clove1
-
dried 'chile de árbol' chilies stems removed½ oz
-
cilantro4 sprigs
-
salt to taste½ tsp
Dough
-
water24 ½ oz
-
masa harina14 oz
-
salt1 tsp
Filling
-
dried guajillo chilies stems and seeds removed½ oz
-
whole clove1
-
allspice berry1
-
green tomatillos halved12 oz
-
white onions cut into pieces2 ½ oz
-
garlic cloves2
-
vegetable oil½ oz
-
fresh thyme1 sprig
-
fresh marjoram1 sprig
-
fresh oregano1 sprig
-
water7 oz
-
salt½ tsp
-
chicharrones (pork cracklins), crushed or cut into small pieces8 oz
-
vegetable oil to grease
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
268 kcal /
1121 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Viva México!
11 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone