Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 1000 g water
- 700 g chicken breasts, skinless, cut in pieces
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
Salsa
- 2 garlic cloves, roasted (see tip)
- 500 g tomatoes, roasted, cut in pieces
- 200 g onions, roasted, halved
- 10 g serrano chillies, roasted, halved, deseeded
- 250 g poblano chillies, halved, deseeded
- 2 tsp fine sea salt
Sopes
- 300 g panela cheese (Mexican fresh cheese), cut in pieces (2 cm) (see tip)
- 250 g onions, quartered
- 500 g nopales cactus leaves, cut in pieces (see tip)
- 60 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 400 g masa harina (e.g. Maseca, see tip)
- 400 g refried beans, tinned (see tip)
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 250 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2515 kJ / 599 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Chicken Tacos al Pastor
45 min.
Chipotle Chicken Burrito with Salsa
40 min
Mocha Mousse (No Added Sugar)
1h 15 min
Aurore Sauce (Tomato Béchamel)
15 min
Chocolate Covered Cookie Stix
2 Std. 10 Min
Peanut Butter Fudge (No Added Sugar)
2 Std. 15 Min
Pozole Blanco
1h 40min
Hoisin Honey BBQ Sauce
30 min
Buffalo Cauliflower Bites
25 min
Meatballs with Romesco Sauce
1h 40min
Boozy Peach and Mint Iced Tea
2h 25 min
Veggie 'Burritos'
20 min