Urządzenia i Akcesoria
Sikil Pak (Pepita Dip)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
540 g
Składniki
-
pepitas unsalted255 g
-
Roma tomatoes halved200 g
-
onions in pieces60 g
-
garlic cloves (with paper skins still on)2
-
1 habanero chilli, stem removed, seeds optionalserrano chilli stem removed, seeds optional1
-
cilantro, fresh leaves only15 g
-
orange juice30 g
-
lime juice30 g
-
vegetable oil15 g
-
salt1 tsp
-
cumin, ground (opcjonalnie)⅛ tsp
-
tortilla chips to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 g
Sód
124.4 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
370.6 kJ /
88.6 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cancun Mexico
10 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Borscht
25 min
Spiralized Carrot and Apple Salad with Feta Cheese and Nuts
15 min
Green Goddess Salad
10 min
Curry Ketchup
30 min
Jack-O-Lantern Ice Cream Bowls
50 min
Orange Creamsicle Whip
10 min
Coconut Lime Cashew Jasmine Rice
35 min
Almond Pulp Galette with Tomatoes
1 godz. 50 min
Grated Carrot Salad (TM6)
10 min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 min
Warm Spinach and Artichoke Dip
20 min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 godz. 10 min