Urządzenia i Akcesoria
Chicken Mole Verde
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
-
pepitas, unsalted100 g
-
peanuts, dry-roasted, unsalted60 g
-
romaine lettuce cut into pieces85 g
-
spinach leaves, fresh140 g
-
green onion green part only1
-
cilantro, fresh leaves only3 sprigs
-
parsley, fresh leaves only2 sprigs
-
serrano chilli destemmed, deseeded1
-
salt to taste1 ½ tbsp
-
ground cumin1 pinch
-
garlic cloves2
-
onion cut into pieces100 g
-
green tomatillos cut in halves395 g
-
vegetable oil30 g
-
water395 g
-
chicken legs, skinless, bone in8
-
cooked rice to serve (see Tip)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1678.1 mg
Białko
70.2 g
Kalorie
2251.8 kJ /
538.2 kcal
Tłuszcz
23.8 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cancun Mexico
10 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Couscous with Lamb and Vegetables
50 Min
Fruit Ice Cream
5 Min
Sweet and Sour Pork Ribs
40 Min
Five seed bread
1 Std. 50 Min
Fennel Salad with Orange and Pine Nuts (TM5)
Keine Bewertungen
Endive Salad, Ragù Pasta and Chocolate Mousse
1 Std. 10 Min
Enchilada Lettuce Wraps
35 Min
Full menu: lentils, pork tenderloin and salad
2 Std. 40 Min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 Min
Black tahini banana bread
1 Std. 20 Min
Horchata
5 Min
Cochinita Pibil (Slow-Cooked Pork)
3 Std. 50 Min