Chicken Mole Verde

Chicken Mole Verde

3.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions

Składniki

  • pepitas, unsalted
    100 g
  • peanuts, dry-roasted, unsalted
    60 g
  • romaine lettuce cut into pieces
    85 g
  • spinach leaves, fresh
    140 g
  • green onion green part only
    1
  • cilantro, fresh leaves only
    3 sprigs
  • parsley, fresh leaves only
    2 sprigs
  • serrano chilli destemmed, deseeded
    1
  • salt to taste
    1 ½ tbsp
  • ground cumin
    1 pinch
  • garlic cloves
    2
  • onion cut into pieces
    100 g
  • green tomatillos cut in halves
    395 g
  • vegetable oil
    30 g
  • water
    395 g
  • chicken legs, skinless, bone in
    8
  • cooked rice to serve (see Tip)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1678.1 mg
Białko 70.2 g
Kalorie 2251.8 kJ / 538.2 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 8.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...