Urządzenia i Akcesoria
Chicken Mole Verde
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
-
pepitas, unsalted100 g
-
peanuts, dry-roasted, unsalted60 g
-
romaine lettuce cut into pieces85 g
-
spinach leaves, fresh140 g
-
green onion green part only1
-
cilantro, fresh leaves only3 sprigs
-
parsley, fresh leaves only2 sprigs
-
serrano chilli destemmed, deseeded1
-
salt to taste1 ½ tbsp
-
ground cumin1 pinch
-
garlic cloves2
-
onion cut into pieces100 g
-
green tomatillos cut in halves395 g
-
vegetable oil30 g
-
water395 g
-
chicken legs, skinless, bone in8
-
cooked rice to serve (see Tip)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1678.1 mg
Białko
70.2 g
Kalorie
2251.8 kJ /
538.2 kcal
Tłuszcz
23.8 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cancun Mexico
10 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Artichoke Fettuccine Alfredo
Keine Bewertungen
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 Min
Roast Turkey with Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing
Keine Bewertungen
Greens and Ham Egg White Omelet (Diabetes)
25 Min
Tzatziki
Keine Bewertungen
Salmorejo (Cold Tomato Soup)
35 Min
Vegetable - Potato and Meat Purée
35 Min
Salmorejo (Cold Tomato Soup)
35 Min
Tex-Mex tortillas with shredded pork and black beans
1 Std. 20 Min
Apricot yoghurt dip with curry
10 Min
Caramel Sauce
Keine Bewertungen
Gozleme Stuffed Pockets (Paul) Metric
2 Std. 5 Min