Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Al Pastor Sauce
- 570 g water, hot
- 1 dried ancho chilli, deseeded, destemmed
- 2 dried guajillo chillies, deseeded, destemmed
- 2 dried chipotle chillies, deseeded, destemmed
- 45 g achiote paste
- 115 g white onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 200 g fresh pineapple chunks, cut into pieces (2.5 cm/1 in.)
- 30 g cider vinegar
- 70 g freshly squeezed orange juice
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground cloves
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp dried oregano
- 910 g cauliflower florets (approx. 1 head)
Pineapple Salsa
- 20 sprigs cilantro, fresh, leaves only
- 115 g fresh pineapple chunks, cut into pieces (12 mm/½ in.), plus extra to garnish
- 115 g white onions, in pieces
Cauliflower Filling
- 1 - 2 tbsp extra virgin olive oil
- 20 corn tortillas (15 cm/6 in.), warmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 166 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo Pibil
1 Std. 30 Min
Buddha Bowl with Lentil Falafel and Pomegranate
2h 35min
Vegan Aubergine Rolls
11h 15min
Texas White Bean Salad
15 Min
Cherry Amaretto Dream
10 Min
Mushroom Herb Parboiled Rice
1h
Spanish Rice
35 Min
Yogurt Custard Toast with Bacon
40min
Chickpea Ratatouille
1h
Tex-Mex Bowl
50min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 Min
Basic Quinoa
35 Min