Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 肥牛片
- 适量 沸水 ,汆烫用
- 1200 克 水 ,蒸煮用
- 350 克 米 ,淘洗干净沥干
- 50 克 洋葱 ,切块
- 3 瓣 蒜头
- 30 克 黄油
- 500 克 番茄 ,切块
- 15 克 花雕酒
- 30 克 蚝油
- 20 克 生抽
- ½ 茶匙 细砂糖
- 1 小撮 黑胡椒粉
- 80 克 番茄沙司
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2322 kJ / 555.5 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 82.1 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 829.3 mg