Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
油辣子
- 80 克 洋葱 ,切块
- 80 克 大葱 ,切段
- 30 克 香菜 ,切段
- 1 个 八角
- 1 片 桂皮
- 1 片 香叶
- 20 克 姜 ,切片
- 3 克 花椒
- 3 克 茴香籽
- 400 克 菜籽油
- 150 克 干辣椒碎 ,选用甘谷辣椒面
- 50 克 白芝麻
麻辣烫
- 3 片 姜
- 2 根 葱 ,切段
- 3 支 干辣椒 ,切段
- 1 小撮 茴香籽
- 1 片 香叶
- 1 个 八角
- 1 根 桂皮
- 1 颗 草果
- 100 克 火锅底料 ,清油底料
- 1 块 鸡高汤块
- 1200 克 水
- 20 克 生抽
- 5 克 糖
- 20 克 蚝油
- 5 克 盐
- 150 克 肥牛片
- 50 克 娃娃菜 ,切段
- 50 克 金针菇
- 4 朵 新鲜香菇 ,一切二
- 50 克 生豆皮 ,切条
- 100 克 粉丝 ,选择定西宽粉
- 50 克 新鲜黑木耳 ,切小朵
- 50 克 土豆 ,去皮,切片
- 适量 花生仁 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 5998.8 kJ / 1433.8 kcal
- Białko
- 41.7 g
- Węglowodany
- 142.3 g
- Tłuszcz
- 93.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 50.5 g
- Sód
- 2480.4 mg