Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
煮米饭
- 1000 克 水
- 1 ½ 茶匙 盐
-
20
克 橄榄油
lub 20 克 黄油 - 250 克 半熟米
鸡丝
- 2 汤匙 酱油
-
1
汤匙 黑芝麻油
lub 1 汤匙 橄榄油 - 250 克 去皮鸡大胸肉 ,切长条 (约3厘米厚)
蔬菜
- 120 克 胡萝卜 ,去皮
- 200 克 牛油果 ,硬质的,去皮去核,一切二
- 180 - 200 克 蛋形番茄 ,选硬质小型的,确保可以放入进料口的大小(约2个)
- 100 克 紫洋葱 ,垂直一切二 (半个-1个)
- 200 克 小黄瓜 ,去皮或不去皮,切去2头
- 160 克 奶油生菜 ,洗净沥干(约2颗生菜),对半切成可以放入进料口的大小
香菜酸奶酱汁
- 7 枝 新鲜香菜 ,只取叶子,外加一枝装饰用
- ½ 茶匙 盐
- 3 小撮 现磨黑胡椒粉
- 250 克 原味酸奶 ,无糖的
- 100 克 美乃滋
- 4 汤匙 无盐烤腰果
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2664.5 kJ / 636.8 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 44.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 1854.7 mg