Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g avelã
- 220 g creme de chocolate de avelã
- 2 ovos
- 2 folhas de massa folhada (42x26 cm, 320 g cada aprox.)
- 1 gema de ovo batida
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 857.4 kJ / 204.9 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 30 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serradura de chocolate
3h 20min
Pão com chocolate
2u.
Crepes com frango
1h 35min
Salada Coreana de pepino - TM6
Brak ocen
Legumes salteados com molho de brócolos - TM6
30min
Café de avelã
Brak ocen
Tarte vegan de limão e chá preto
1h 30 min
Bolachas de chocolate negro recheadas com creme de chocolate branco
5h 50 min
Granizado tropical
5 Min
Vulcões de coco com chocolate
Brak ocen
Legumes salteados com molho de brócolos - TM5
30min
Tarte gelada de café
5h