Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g avelã
- 220 g creme de chocolate de avelã
- 2 ovos
- 2 folhas de massa folhada (42x26 cm, 320 g cada aprox.)
- 1 gema de ovo batida
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 857.4 kJ / 204.9 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 30 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle com pesto de ervilhas e ovos quentes
30 Min
Mac & cheese com kimchi
50 Min
Licor de morango
2 Std. 15 Min
Tarteletes de fruta da época
1 Std.
Rolo de chocolate colorido
3 Std. 15 Min
Rolo de omelete com recheio de requeijão e hortelã
30 Min
Bolachas de Páscoa
1 Std.
Brioche de presunto e queijo
45 Min
Bavaroise de café
4 Std. 45 Min
Chupa-chupas de morango
40 Min
Creme de limão com morangos
10 Min
Bolo de claras e chocolate
50 Min