Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon
TM6

Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon

4.7 (6 ocen)

Składniki

Maple Hollandaise Sauce

  • ½ - 1 oz maple sugar, to taste (see Tip)
  • 1 tbsp water
  • 1 tbsp lemon juice
  • 5 ½ oz unsalted butter, room temperature, cut into cubes (½ in)
  • 3 egg yolks, from large eggs
  • 1 pinch salt, to taste
  • 1 pinch ground black pepper, to taste

Poached Eggs

  • 4 large eggs
  • 60 oz water
  • 1 ½ oz vinegar
  • 2 English muffins
  • 2 ½ - 3 ½ oz smoked salmon, cold smoked, sliced to serve (see Tip)
  • fresh chives, thinly sliced

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2175 kJ / 519.9 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
18.7 g
Tłuszcz
42.2 g
Tłuszcz nasycony
23.3 g
Błonnik
0.6 g
Sód
415.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy