Glutenfri kyllingtærte med pære

Glutenfri kyllingtærte med pære

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 portioner

Składniki

Glutenfri tærtedej
  • smør koldt, plus ekstra til smøring
    160 g
  • rismel
    140 g
  • arrowroot pulver
    70 g
  • majsmel plus ekstra til drys
    90 g
  • havsalt
    ¼ tsk
  • xanthan gum, fortykningsmiddel
    2 tsk
  • æg
    1
  • æblecidereddike
    1 tsk
  • vand koldt
    40 g
Kylling- og pærefyld
  • fed hvidløg
    2
  • porre kun den hvide del, skåret i stykker
    1
  • smør
    50 g
  • kyllingelår, uden skind og ben skåret i tern (3 cm)
    600 g
  • timian, frisk kun blade
    3 kviste
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • vand
    50 g
  • majsmel
    2 - 3 spsk
  • grøntsagsbouillon (se tip)
    1 spsk
  • hvidvin
    50 g
  • pære (ca. 1 pære), skrællet, udkernet og skåret i tern (2 cm)
    150 g
  • fløde, 35 %
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 258.1 mg
Białko 17.1 g
Kalorie 2039.8 kJ / 485.7 kcal
Tłuszcz 28.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 16.9 g
Węglowodany 38.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie