Urządzenia i Akcesoria
Saus tomat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 porsi
Składniki
-
bawang bombai potong bagi dua200 g
-
siung bawang putih2
-
minyak zaitun ekstra virgin85 g
-
tomat hancur kalengan (canned crushed tomatoes)1200 g
-
gula1 sdt
-
garam sesuai selera1 - 2 sdt
-
daun basil segar8 - 15
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 10 porsi
Sód
5731.9 mg
Białko
22.5 g
Kalorie
5212.8 kJ /
1245.9 kcal
Tłuszcz
88.1 g
Błonnik
26.7 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Węglowodany
113 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Buku Masak Dasar
173 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sambal Kecap
10 min
Ketchup tomat
1 godz. 15 min
Steak Sauce
Brak ocen
Sambal Petis
25 min
Sambal Ijo
20 min
Sambal Kacang Mede
25 min
Sambal Dadak
10 min
Sambal Cibiuk
10 min
Sambal Asam Udeung Aceh
10 min
Saus Béchamel Keju (TM6 - 1100 g)
Brak ocen
Saus Béchamel Keju (TM6 - 600 g)
15 min
Saus Choron (Béarnaise Tomat)
20 min