Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g bawang merah
- 60 g cabai merah keriting, potong bagi dua
- 15 g cabai rawit merah
- 15 g cabai rawit hijau
- 2 sdt terasi
- 1 ½ sdt garam
- ½ sdt gula pasir
- 3 tomat merah, potong wedges
- 2 jeruk limau, sari buah saja
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 120 kJ / 29 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 888 mg