Urządzenia i Akcesoria
Sambal Kecap
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porsi
Składniki
-
cabai rawit merah20 g
-
cabai rawit hijau10
-
bawang merah50 g
-
gula aren iris tipis-tipis25 g
-
minyak sayur20 g
-
kecap asin sesuai selera1 sdm
-
kecap manis120 g
-
tomat merah biji dibuang, potong dadu (1 cm)1
-
jeruk limau sari buah saja1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
475 mg
Białko
5 g
Kalorie
925 kJ /
221 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sambal
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Steak Sauce
Brak ocen
Sambal Petis
25 min
Sambal Kacang Mede
25 min
Sambal Dadak
10 min
Sambal Cibiuk
10 min
Sambal Asam Udeung Aceh
10 min
Selai Kacang
5 min
Saus Béchamel Keju (TM6 - 1100 g)
Brak ocen
Saus Béchamel Keju (TM6 - 600 g)
15 min
Saus Choron (Béarnaise Tomat)
20 min
Saus Béarnaise
20 min
Saus Hollandaise dengan Paprika Merah
Brak ocen