Urządzenia i Akcesoria
Sambal Ijo
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porsi
Składniki
-
bawang putih50 g
-
bawang merah50 g
-
cabai rawit hijau sesuai selera40 g
-
cabai hijau keriting potong bagi dua80 g
-
cabai hijau besar potong bagi dua5
-
garam sesuai selera1 ½ sdt
-
gula pasir1 ½ sdt
-
kaldu jamur bubuk atau kaldu jenis lainnya2 sdt
-
minyak sayur40 g
-
daun jeruk purut1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
885 mg
Białko
3 g
Kalorie
659 kJ /
158 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sambal
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Steak Sauce
Brak ocen
Sambal Petis
25 min
Sambal Kacang Mede
25 min
Sambal Dadak
10 min
Sambal Cibiuk
10 min
Sambal Asam Udeung Aceh
10 min
Sambal Kecap
10 min
Selai Kacang
5 min
Saus Béchamel Keju (TM6 - 1100 g)
Brak ocen
Saus Béchamel Keju (TM6 - 600 g)
15 min
Saus Choron (Béarnaise Tomat)
20 min
Saus Béarnaise
20 min