Pigs in Blankets with Black Garlic Ketchup

Pigs in Blankets with Black Garlic Ketchup

3.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 pieces

Składniki

Sausagemeat
  • juniper berries
    5
  • black peppercorns
    ½ tsp
  • pork loin diced (3 cm)
    100 g
  • pork shoulder diced (3 cm)
    100 g
  • water
    100 g
  • fine sea salt
    15 g
  • pork back fat diced (3 cm), (see tip)
    20 g
  • whipping cream
    150 g
  • ground cloves
    1 pinch
  • ground coriander
    1 pinch
  • ground nutmeg
    1 pinch
Black Garlic Ketchup
  • black garlic
    150 g
  • apple juice
    50 g
  • apple cider vinegar
    15 g
  • xanthan gum (see tip)
    ⅛ tsp
Finalisation
  • water
    1000 g
  • vegetable oil for frying
    1 tsp
  • smoked bacon
    12 slices

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 228.2 kcal / 954.8 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 5.5 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 691.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...