Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sausagemeat
- 5 juniper berries
- ½ tsp black peppercorns
- 100 g pork loin, diced (3 cm)
- 100 g pork shoulder, diced (3 cm)
- 100 g water
- 15 g fine sea salt
- 20 g pork back fat, diced (3 cm), (see tip)
- 150 g whipping cream
- 1 pinch ground cloves
- 1 pinch ground coriander
- 1 pinch ground nutmeg
Black Garlic Ketchup
- 150 g black garlic
- 50 g apple juice
- 15 g apple cider vinegar
- ⅛ tsp xanthan gum (see tip)
Finalisation
- 1000 g water
- 1 tsp vegetable oil, for frying
- 12 slices smoked bacon
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 954.8 kJ / 228.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 691.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta Amatriciana
30min
Christmas Quesadillas
55 Min
Sweet Cucumber Pickles (TM5)
Brak ocen
Cauliflower Soup; Chorizo and Pepperonata Pasta
35min
Caesar Salad Dressing
5 min
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45min
Potato, Bacon and Cheese Tortilla
50 min.
Tuna Niçoise Toasts
3h
Green Chili Deviled Eggs
40 min
Portuguese-style Crème Brûlée
25min
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino
25min
Chicken Strips with Tomato Mascarpone Sauce and Broccoli Salad; Fruit Sorbet
40 min