Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sausagemeat
- 5 juniper berries
- ½ tsp black peppercorns
- 100 g pork loin, diced (3 cm)
- 100 g pork shoulder, diced (3 cm)
- 100 g water
- 15 g fine sea salt
- 20 g pork back fat, diced (3 cm), (see tip)
- 150 g whipping cream
- 1 pinch ground cloves
- 1 pinch ground coriander
- 1 pinch ground nutmeg
Black Garlic Ketchup
- 150 g black garlic
- 50 g apple juice
- 15 g apple cider vinegar
- ⅛ tsp xanthan gum (see tip)
Finalisation
- 1000 g water
- 1 tsp vegetable oil, for frying
- 12 slices smoked bacon
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 954.8 kJ / 228.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 691.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1j
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40 min
Chicken, Chorizo and Potato Stew
50 menit
Chocolate Avocado Dream
15min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM6)
45 Min
Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone
3h 45min
Salt Cod Gratin
50 menit
Chicken Étouffée
1j 25 menit
Lasagne with Vegetable Ragu
1h 10 min
Asian-style Beef Stew
2j 30 menit
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2 godz. 20 min
Beef Goulash
2h 45 min