Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Petersilie, abgezupft
- 1 Zitrone, unbehandelt, 1 geh. TL Schale fein abgerieben, 10 g Saft ausgepresst
- 2 Knoblauchzehen
- 4 Stängel Minze, abgezupft
- 40 g Schalotten, halbiert
- 400 g Schmand
- 1 TL Salz
- ¼ TL Muskat
- 40 g Schnittlauch, in feinen Röllchen
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 458 kJ / 110 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 319 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limettenbutter
5 min
Walnuss-Tomaten-Aufstrich
15min
Walnuss-Aufstrich mit Schinkenspeck
10 min
Wassermelone am Stiel
1h
Küken-Amerikaner
2h 30 min
Kräuter-Vinaigrette
10 min
Kurkuma-Möhren-Dip
5 min
Avocado-Kräuter-Butter
10 min
Mandel-Panna-Cotta mit Maracujasauce
8 godz. 30 min
Tomaten-Dip
5 min
Mediterraner Dip zum Grillen
15min
Paprika-Schafskäse-Dip
10 min