Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte, halbiert
- 50 g Balsamico, hell
- 70 g Öl
- ½ TL Senf
- 2 TL Zucker
- 3 - 4 Prisen Pfeffer
- 1 TL Salz
- 100 g Walnusshälften
- 300 g Emmentaler, in Stücken (ca. 2 cm)
- 200 g Gouda, in Stücken
- 200 g Trauben, hell, kernlos, halbiert
- 200 g Trauben, rot, kernlos, halbiert
- 3 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2491 kJ / 595 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brezen-Salat
25 Min
München - Leberkäs'-Salat mit Brezelcroutons
35 Min
Käse-Kasseler-Salat
20 Min
Tomatensalat mit Aprikosen und Serrano
25 Min
Käse-Salat
15 Min
Paprika-Salat
20 Min
Wirsingslaw mit Honigdressing
10 Min
Feta-Wassermelonen-Salat
20 Min
Strammer-Max-Salat
30 Min
Italienischer Brotsalat mit Cherry-Tomaten und roten Zwiebeln
30 Min
Radieschen-Apfel-Salat
10 Min
Ananas-Lauch-Schichtsalat
8 godz. 30 min