![Dattel-Speck-Dip Dattel-Speck-Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/964a3ba71eb5d73d941aea076a711533/Derivates/19d08c8083464578b23983899134744bc697fcf6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Bacon, in feinen Streifen
- 10 g Öl
- 120 g Datteln, entsteint
- 300 g Frischkäse
- 100 g Crème fraîche
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- 5 g Honig
- 6 Zweige Thymian, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1451 kJ / 347 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 350 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Salsa
15 min
Speck-Zwiebel-Sahne-Dressing
10 min
Roter Ziegen-Streich
25 menit
Dattel-Curry-Dip
5 menit
Herzhafter Käsekuchen mit Entenbrust und Preiselbeeren
1 godz. 40 min
Walnuss-Aufstrich mit Schinkenspeck
10 min
Speckwaffeln mit Kräuterbutter
45min
Erdbeer-Feta-Stullen
10 min
Aprikosen-Knoblauch-Creme
10 min
BBQ-Tomaten-Aufstrich
10 min
Kräuter-Schmand-Dip
10 min
Mediterraner Dip zum Grillen
15 min