Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
- 800 g de hojas de acelgas limpias troceadas
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 3 dientes de ajo laminados
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizco de pimienta molida
- 600 g de leche
- 50 g de maicena
- 20 g de mantequilla
- 1 pellizcos de nuez moscada molida
- 50 g de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1588 kJ / 380 kcal
- Białko
- 14.39 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 2.51 g
Alternatywne przepisy
Espinacas a la crema con huevos poché
35min
Espinacas con patatas
30min
Tortilla de acelga rellena de tomate, queso y jamón serrano
30min
Calabacín confitado
40min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30min
Tarta de romanescu y roquefort (Tarte au chou romanesco et Roquefort)
1 Std. 10 Min
Champiñones rellenos de espinacas
40min
Quiche de puerro y tomate (sin gluten)
1 Std. 10 Min
Coliflor con bechamel
55 min
Calabacines rellenos de arroz y carne
1 Std.
Coles de Bruselas al Pedro Ximénez
30min
Acelgas en adobillo
40min